Eindelijk, na 2 jaar strenge lockdown maatregelen kunnen we weer los. Verenigingen hebben veel last gehad van de maatregelen maar nu lijkt het erop dat we weer meer kunnen gaan doen. Hoe start je weer op na zo een lange tijd 'rust'?

Veel verenigingen organiseren bijeenkomsten, evenementen etcetera. Dat heeft afgelopen 2 jaar stil gelegen. Nu kunnen we langzaam weer gaan denken om de leden bij elkaar te brengen. Maar er zal een check moeten worden gedaan op de ledenlijst. Is deze nog accuraat? En hebben we nog goed inzicht in ons ledenbestand? Vaak zie je bij verenigingen waar het ledenbestand in Excel wordt bijgehouden dat er meerdere spreadsheets rondzwerven. Welke is dan 'de waarheid'? Wellicht is dit een kans om over te gaan op een online ledenadministratie. Er is veel software voor verenigingen op de markt, onderzoek goed bij jouw organisatie wat jij nodig hebt? Zoek je een ledenadministratie of zoek je een CRM systeem waar je je leden in kan opnemen?

En hoe ga je om met vaccinaties van je leden? Je mag dat niet zomaar vragen en/of vastleggen. Het feit of iemand gevaccineerd is dat valt onder de zogenaamde medische data. Daar moet je dus met elkaar (bestuur en leden van de vereniging) over in gesprek. Het mooiste is als je kan zorgen dat je niet tegenover elkaar, maar met elkaar kan samenwerken. In de dagelijkse praktijk zie je op dit moment dat groepen veelal tegenover elkaar staan. Zorg dat dat binnen je vereniging niet gebeurt.

Als je je bestand up to date hebt kan je een plan maken voor de binding van je leden. Wellicht dat je als vereniging bij je leden de afgelopen periode een beetje uit het oog bent geraakt. Immers, er waren (minder of geen) activiteiten. Zorg dat je bij je leden weer 'top of mind' wordt. Verstuur nieuwsbrieven, organiseer (voor zover toegestaan) bijeenkomsten en activiteiten. Op die manier kom je bij je leden weer op de radar.

Hierbij helpt een goede software voor verenigingen. Kijk eens op de website van Banster, wellicht kunnen wij je helpen met onze online ledenadministratie voor verenigingen en stichtingen.
Meer informatie

Gerelateerde publicaties

Altijd en overal beschikbaar

Nooit meer Excel sheets rondmailen, met meerdere gebruikers tegelijk in de cloud