Verenigingen en Corona


Al ruim twee jaar is de wereld in de ban van Covid-19 of Corona. Een pandemie zoals we die niet eerder in de recente historie hebben meegemaakt. Op de meeste verenigingen heeft dit een behoorlijke impact (gehad). Het organiseren van bijeenkomsten, evenementen of andere activiteiten voor je leden was niet mogelijk. Vergaderingen moesten ineens via Teams of Zoom. Zo ook voor de Algemene Ledenvergadering van de vereniging.

We hebben ons er als verenigingen doorheen geslagen. En nu (eind 2021), worden de maatregelen versoepeld. We kunnen weer wat meer doen als vereniging. Toch zullen we een aantal besluiten moeten nemen. Hoe gaan we om met toegang tot evenementen die we organiseren? Kunnen we onze leden vragen of ze gevaccineerd zijn? En mogen/moeten we dit ook vastleggen in de ledenadministratie van de vereniging? Het zijn allemaal vragen die we de komende tijd zullen moeten gaan beantwoorden. Liefst in samenspraak met de leden zelf. Het antwoord op de vraag of evenementen alleen voor gevaccineerde mensen toegankelijk is zal wellicht anders worden beantwoord door de volkstuinvereniging dan door de museumvereniging of de speeltuinvereniging. 

Of je van je leden een notitie mag maken of men gevaccineerd is dat is helder: dat antwoord is ‘nee waarschijnlijk mag je dat niet’. Dit is een medisch gegeven en dat mag je niet zomaar opslaan van je leden. Tenzij je natuurlijk al toestemming hebt om medische gegevens van je leden op te slaan. Dat zal gelden voor een aantal patiëntenverenigingen die al medische gegevens in hun ledenadministratie hebben.

Al met al zal het komende tijd best spannend worden als we met z’n allen weer zaken gaan organiseren voor onze leden. Wij zullen zoveel mogelijk kennis delen via onze publicaties en daar waar we nieuwe kennis opdoen zullen we bestaande artikelen blijven updaten. 
 

Het belang van een goede ledenadministratie!

om de band met je leden te behouden

In een tijd waarin we leven van lockdown naar lockdown, een tijd waarin (grote) evenementen niet mogelijk zijn, is het voor verenigingen moeilijk om activiteiten of bijeenkomsten te organiseren. Je ziet dan ook dat verenigingen het nu best lastig hebben en op zoek gaan naar andere manieren van invullen van hun doelstellingen voor de leden. Het hebben van een goede (online) ledenadmininstratie voor verenigingen is nu van groter belang dan ooit. Weet wie je leden zijn als vereniging. En vooral hoe je ze kan bereiken. Zorg dat je een goede ledenadministratie software hebt waar vandaan je ook mailings kunt doen, waarin je de betaling van de contributies (liefst via iDeal of incasso) kan regelen, waar je makkelijk nieuwsbrieven kan versturen zonder dat je al je emailadressen hoeft te kopieren naar een ander softwareprogramma!
Banster biedt je een online ledenadministratie waar je U tegen zegt! De hele backoffice van je organisatie in een centrale en veilige database. Vraag een demo aan en test de online ledenadministratie zelf. Zonder verplichting natuurlijk. 

Uitgebreide functionaliteiten

Ontwikkeld in samenspraak met gebruikers en op maat in te stellen naar jouw behoefte