Ledenadministratie of een CRM systeem?

Werk je nog steeds met Excel? Of heb je nog een ledenadministratiepakket dat je op je eigen pc hebt staan? Dat kan tegenwoordig een stuk beter. Ga je surfen dan kom je verschillende oplossingen tegen. Een belangrijke keuze die je moet maken als vereniging is welke software je kiest. 

Een CRM systeem voor ledenadministratie?

Er zijn verschillende CRM oplossingen (zoals Salesforce) die je kan gebruiken. Maar een CRM (Customer Relationship Management systeem) is als software niet primair gebouwd voor het administreren van de leden van een vereniging. Kan je het er dan niet voor gebruiken? Ja, dat wel. Maar het is niet de software die er optimaal voor geschreven is. Een CRM systeem is ontwikkeld voor het vastleggen van de klantcontacten van organisaties. 

Ledenadministratie software is ontwikkeld voor....ledenadministraties.

Een ledenadministratie voor verenigingen is ontwikkeld voor het proces van ledenadministratie voor verenigingen. De software is opgezet voor verenigingen. Bedacht (en dus geschreven) op het proces van een vereniging. Dat past dus veel beter dan een CRM systeem.

Banster biedt al jaren een bewezen oplossing voor algemene verenigingen en stichtingen. Al vele gebruikers gingen je naar tevredenheid voor. Alle data centraal toegankelijk in een centrale database. De database is goed beveiligd en iedereen heeft zijn/haar eigen inlog. Je kan dus altijd traceren wie wat op welk moment gedaan heeft.

Heb je vragen na lezen van dit artikel over ledenadministratie of een CRM oplossing? Wil je meer info?
Schroom niet en laat het ons weten. We denken graag me je mee.
Ben je na het lezen benieuwd naar een ledenadministratie die gewouwd is vanuit het hart van mensen die betrokken zijn bij verenigingen in Nederland? Kijk hier de modules van de oplossing die Banster heeft.
Meer informatie

Gerelateerde publicaties

Altijd en overal beschikbaar

Nooit meer Excel sheets rondmailen, met meerdere gebruikers tegelijk in de cloud